Març 2020

PorCan Camp

Març 2020

Benvolguts amics i veïns,

Aquest mes voldria recordar, qui som i perquè :

L’Associació de Veïns de Can Camp té com a objectiu la promoció i millora del Barri de Can Camp, tant en els elements urbanístics com en els serveis dotats per l’Ajuntament, i promoure la relació entre els veïns del propi barri i dels altres, i de la mateixa entitat amb l’Ajuntament i altres organismes.

L’Associació va néixer el 23 d’abril de 1972 amb un objectiu: “Promoció cultural i recreativa”, segons es plasmava en els seus estatuts fundacionals. Als anys 70 es van anar edificant les primeres cases de la Comunidad de Propietarios y Residentes de la Ciudad Jardín de l’Ametlla del Vallés. El club de Can Camp és el centre des del qual s’inicia la promoció de les parcel·les i cases a través dels socis que hi van per jugar a tennis, gaudir de la piscina i dels grans esdeveniments que s’hi organitzen. Hi ha fotografies d’aquesta època amb Jordi Pujol, Heribert Barrera, etc. Aquesta primera època l’associació defensa els drets dels propietaris davant la promotora (Baró d’Orlandis, propietari de la Masia de Can Camp, avui dia CITA), per reclamar la solució dels problemes d’abastiment d’aigua, llum i altres serveis.

L’Ajuntament, a finals dels anys 80 (ja amb en Josep Garcia d’alcalde), es fa càrrec de connectar la xarxa d’aigua de Can Camp amb la xarxa del poble.

L’any 2004 s’aprova (amb Jordi Pousa d’alcalde i Pere Marieges d’arquitecte municipal), el Pla de Remodelació de Can Camp, amb les aportacions dels veïns via contribució especial. El pressupost total de les obres és de 5.400.000 €. Import que vàrem pagar íntegrament els veïns, cadascú amb la repercussió que li pertoqués.

 

Des de llavors l’associació treballa tots els dies de manera totalment altruista i benèvola (de debò que es tots els dies…) per aconseguir un correcte manteniment de tots els carrers i elements urbans, així com la millora dels serveis (neteja, seguretat, escombraries, etc.)

 

Cada dia som més i més socis, però malauradament no tots els veïns ho són encara; fet que ens sorprèn força. En els darrers 20 mesos hem crescut un 50%.

Seguim insistint en la importància de que tots participeu en el bon manteniment i funcionament del nostre barri.

Pots participar per que el  teu barri sigui més dinàmic, coordinat, participatiu, i sempre estigui present davant les Administracions Públiques.

Sempre per salvaguardar i millorar els interessos de tots els veïns del Barri de Can Camp. A través del nostre web www.cancamp.cat pots informar-te de tot el que fem des de la Junta de l’Associació de Veïns de Can Camp (AVCC) pel teu barri, de totes les actuacions realitzades i de com pots participar per a que les teves inquietuds sobre el barri puguin ser debatudes en comunitat.

Quants mes veïns del barri siguem socis, més capacitat tindrem de gestió, d’acció en els projectes i de pressió davant les institucions o companyies subministradores.

 

Aprofito per comentar que les darreres setmanes hem mantingut diverses reunions amb l’Ajuntament; com és habitual cada mes.

Concretament amb la Regidora de Barris Sra. Raquel Garcia, amb la Regidora de Medi Ambient Sra. Mireia Morillas i amb el senyor Alcalde Sr. Pep Moret. Aquest darrer tant en condició d’Alcalde com en condició de Regidor de Seguretat.

El meu agraïment mes sincer per a tots ells.

 

Ja fa uns mesos que estem duent a terme un seguiment i estudi de tots els punts que afecten a la seguretat del nostre barri. Això inclou conèixer la situació actual i real de la nostra Policia Local, també fer balanç de situació dels robatoris 2019 i 2020 i dels intents d’ocupació i de les ocupacions consumades.

No tenim encara dades oficials, però les tindrem en breu. Depenem de Mossos d’Esquadra que són qui disposen de les xifres i dades oficials i tenen capacitat jurídica per a facilitar-les.

Tant bon punt hi tinguem accés us ho comunicarem pels canals habituals.

 

Del que sí us podem informar és que estan havent-hi robatoris. No és cap situació anòmala ni alarmant, però és un degoteig continu. Tots els membres de l’associació en sou degudament advertits des del passat novembre i hem anat enviant recordatoris i crides a la prudència i vigilància.

 

Durant el temporal Gloria, a finals de gener, dies de tempesta, pluja i vent hi van haver robatoris, temptatives i ocupacions al nostre barri. Mig barri estava a les fosques, cases i carrers, i van aprofitar per entrar a robar a diverses llars , malgrat la gran tempesta que queia. Sorprenent però cert.

 

Us demanem de ser prudents i cautelosos!

Com sempre atenció al fer-se fosc. El pitjor és de 19h a 21h.

Deixeu llums encesos, llums de jardí i de dins de casa.

Connecteu l’alarma, encara que sigui per 15 minuts de passejar el gos.

Davant de qualsevol soroll o moviment sospitós, truqueu a la Policia.

 

Ja que he mencionat el temporal Gloria : van ser uns dies una mica caòtics i amb falta de subministrament elèctric per part de Endesa Distribución. Vàrem creure que havíem d’intervenir i pressionar a la companyia per restablir el servei el més aviat possible. Des de l’Associació i com a president vaig passar 2 dies ( i nits) realitzant gestions continuades, tant amb la companyia elèctrica Endesa com amb l’Ajuntament, per minimitzar i escurçar el problema. S’ha de dir que es va aconseguir solucionar molt abans que en altres municipis. Exercir pressió sobre una companyia elèctrica en nom de tot un barri, té mes força que a títol individual. Li heu de sumar la perseverança i insistència : es va aconseguir.

Vàrem rebre per part del Ajuntament i el sobretot el seu enginyer la millor col·laboració i ajut possible: moltes gracies!

Per altre banda, s’ha col·locat a cada contenidor, un cartell “casolà” recordant l’existència de la deixalleria, així com els seus horaris. Per recordar als “despistats” i informar als desconeixedors, a veure si anem reduint el nombre de disbarats que es veuen al voltant dels contenidors.

 

Estem a la vostra disposició.

 

Victor ARNAU

President

victor@cancamp.cat

www.cancamp.cat

Sobre el autor

Can Camp administrator