Novembre 2021

PorCan Camp Editor

Novembre 2021

Benvolguts veïns i veïnes,

Aquesta tardor tenim entre mans molts temes, treballant amb diferents regidories, Policia  Local, nova divisió de policia de proximitat i certes entitats del poble.

Actuacions i millores pel barri en fase avançada però encara no d’execució, l’objectiu es realitzar-les en pocs mesos, volem resultats visibles al gener 2022.

Prefereixo de moment no entrar en detalls, fins a no tenir-ho concretat. De ben segur que als propers escrits en podrem parlar detingudament.

Voldria comentar l’extrema lentitud del tot plegat. Com ja he expressat en d’altres ocasions, soc persona d’empresa i el “mon” de l’administració pública em costa molt d’entendre i d’acceptar.

Ens trobem a l’equador de la legislatura i està costant força avançar i visibilitzar els resultats del nostre treball dels darrers dos anys. En cap cas poso en dubte la bona intenció dels nostres governants, però sí la capacitat del “sistema” per avançar i concretar realitats. Rebem i percebem de l’Ajuntament una bona col·laboració, voluntat de treball en equip, diàleg, predisposició i bones paraules, tot de bon agrair. Però falta concreció, manca execució i realització.

En el que portem de legislatura hem viscut dos moments ben diferenciats : primer nou mesos d’inici de mandat i després 17 mesos de pandèmia. Durant el primer període, autoanomenat “d’adaptació” el nou equip de govern prenia posicions i s’organitzava (coordinar i consensuar tres partits polítics amb idearis tant dispars no deu ser pas fàcil i potser no es prou resolutiu ni àgil).

Durant el segon període va aparèixer la Covid-19 : confinament inicial i després diferents nivells de desescalada.

Dons bé, entre ets i uts…entre adaptacions i pandèmies…entre “pitus i flautes”, moltes importants decisions i implementacions segueixen a sobre les taules, esperant i esperant!

Arribats a aquest punt, la realitat política es torna ofensiva i irritant. Sobretot, quan ara de cop, aquests dies tots els partits polítics de l’Ametlla decideixen iniciar la campanya per les municipals 2023.

Falta la meitat del mandat i es posen en campanya?

No han tingut temps de tractar certs temes importants pels ciutadans, però tenen temps per fer campanya?

Aconseguiran prendre decisions neutrals, si estan pensant en les eleccions?

Seran sempre justos en les seves prioritats?

En el dia a dia pensaran en el millor per tots els ametllatans o en els resultats electorals? Haurem d’estar atents.

En tots els partits polítics del nostre poble hi ha grans persones i bons amics. Sempre he considerat a les persones i tinc respecte tant per elles com pels seus equips. Essent un gran defensor del diàleg, concòrdia i respecte, confesso que temo la campanya electoral que acaba de començar i durarà dos anys.

Temo presenciar dos anys d’atacs personals, desacreditacions, paraules grolleres o ofensives.

Em permeto reprendre part del text publicat al juliol del 2019 en aquest mateix mitjà en motiu de l’inici de mandat : “… regidors, no podeu ni deveu oblidar que tots som veïns i sovint amics, això juntament amb el bé col·lectiu hauria de passar pel davant dels interessos polítics…”.

L’Ametlla és un poble del que tots nosaltres en som els habitants, veïns i amics que fem de l’Ametlla un gran lloc per viure.

Seria bonic que els nostres representants ens tractin com ens mereixem : oferint-nos debats elegants, diàlegs interesants i diversitat de punts de vista, des del respecte i sempre pensant en construir poble.

Benvolguts i apreciats regidors i regidores, aprofiteu aquests dos anys per treballar pels ametllatans i ametllatanes i pel bé comú.

El Govern ha de governar i l’oposició ha de fer oposició constructiva.

Ens mereixem seguir tenint un gran poble amb grans persones, tant als carrers com a l’Ajuntament.

Una forta abraçada,

 

 

 

Victor ARNAU
President

victor@cancamp.cat
www.cancamp.cat

AVCC

Sobre el autor

Can Camp Editor administrator