Desembre 2021

PorCan Camp Editor

Desembre 2021

L’Ametlla del Vallès, 21 de novembre de 2021
A l’atenció de:  Diari de l’Ametlla

Objecte: Carta Barri de Can Camp del mes de desembre

Ja som al mes de desembre i aquest 2021 s’acabarà aviat. Habitualment, la carta d’aquest mes ens serveix per repassar totes aquelles actuacions que l’Associació de Veïns de Can Camp ha dut a terme per tal de millorar, en la mesura del possible, les condicions de vida del barri. Aquest any, aquest resum d’activitat el farà el nostre president a la carta del mes de gener.

Avui volíem fer una reflexió sobre la sèrie de tallers organitzats per l’Ajuntament dins del procés participatiu del nou POUM (Plà d’Ordenació Urbanística Municipal).

Des de l’Associació hem participat activament, juntament amb altres veïns del barri, en aquestes sessions. Tot i que molta gent no n’és conscient, el POUM té i tindrà una importància cabdal en moltes de les decisions i projectes que qualsevol de nosaltres vulgui tirar endavant, tant des d’un punt de vista particular, professional o col·lectiu. Fer-se un habitatge, reformar-lo, instal·lar un negoci, disposar de zones verdes, carrils bici, etc. Es tracta ni més ni menys de definir el model de poble que volem!

És per això que ens ha sorprès moltíssim el recull “d’idees força” que presenta l’Ajuntament en les primeres pàgines del Diari de l’Ametlla del mes de novembre.

Si bé cal reconèixer que s’esmenta la voluntat majoritària dels participants de garantir un creixement consolidant la situació actual (basat en conservar  la qualitat de vida, la tranquil·litat i la privacitat que ofereix el poble), constatem que el consistori insisteix a “colar-nos” les seves pròpies intencions a l’hora de definir el nou POUM (densificació d’espais, més altura dels habitatges, etc.).

Agraïm que l’Ajuntament doni la veu als veïns en un procés tan important pel futur del poble, però tenim la clara sensació que aquesta només interessa si va en la direcció que convé. I això em recorda una reflexió recurrent quan demanem als nostres fills sobre determinats temes: si no estàs disposat a acceptar totes les respostes, no preguntis!

Potser per aquest motiu es van aturar les darreres sessions programades fins a nova ordre …

Des de l’Associació també volem aprofitar aquesta carta per desitjar-vos a tots unes bones festes de Nadal i una molt bona entrada al nou 2022. Esperem que sigui l’any de la recuperació de la plena normalitat. Mentrestant, no oblideu de protegir-vos, us volem veure a tots a la propera assemblea i a la festa del barri, que esperem poder organitzar aviat!

 

 

Jacques Van Berwaer
Vicepresident

jacques@cancamp.cat
www.cancamp.cat

Sobre el autor

Can Camp Editor administrator