Febrer 2022

PorCan Camp Editor

Febrer 2022

Benvolguts veïns,
el més important de tot : espero que estigueu bé de salut!

Lamentem amb el nostre darrer escrit del 2021 haver ofès o molestat al Sr. Marieges, res més lluny de la nostra intenció, no volíem ni personalitzar ni molestar al amic Pere.

Dit això, volem agrair a la regidoria d’urbanisme el seu escrit al diari de gener 2022 intitulat « No fotem », ja que posa el focus en el nou POUM, el què sens dubte és positiu.

Dit això, no es tracta de « fotre » ningú, es tracta de participació i dret a la discrepància.

Des de l’AV Can Camp entenem que el POUM no és un tema de partits (la tramitació pot allargar-se varies legislatures i les majories poden canviar), és un tema de poble, i per tant, també de barris!

Les associacions de veïns no representem a la totalitat dels veïns dels barris ( com els governs tampoc representen a tots els habitants) , però som una eina fonamental del teixit ciutadà. Menystenir-les per què discrepen no sembla una idea encertada. Sigui dit de passada, el escrit signat per en Jacques evidentment tenia el suport i adhesió de la Junta Directiva.

 

Parlem del POUM :

Com ja vaig anunciar el mes passat, parlarem del tema durant mesos i també anirem revisant la hemeroteca, que sempre és bo recordar paraules o fets.

Des de l’ Associació de Veïns de Can Camp, de moment no prenem posició. Sobretot per què encara no coneixem la proposta del Ajuntament. De moment ens limitem a participar en la totalitat de tallers, escoltar i analitzar.

Quan se’ns informi celebrarem una assemblea monotemàtica, on exposarem la proposta municipal i obrirem un debat entre els veïns, posteriorment obrarem i actuarem en conseqüència i d’acord amb el mandat què l’assemblea per majoria ens encarregui, com no podria ser altrament. En més de 50 anys d’història sempre hem actuat d’aquesta manera totalment democràtica.

Volem informar als habitants de Can Camp de la gran importància que té aquest POUM. El model actual de barri pot ser modificat sense adonar-vos conta, us demanem implicació.

La majoria de veïns han triat viure a Can Camp per que els hi agrada tal i com és, per tant no veiem a dia d’avui quin interès pot haver-hi en canviar el que tant agrada i funciona.

Us recomanem ser exhaustius en la anàlisis de les informacions que se’ns donin, per estar ben segurs del que poden implicar a futur.

Passem a relacionar i comentar una sèrie de dades oficials publicades a les conclusions de les sessions de treball. Veure web del Ajuntament , apartat POUM. En cursiva la transcripció literal del document oficial.

 

Respecte l’estratègia de creixement urbanístic del municipi a futur:

  • Les persones participants es posicionen majoritàriament (59%) per l’opció de créixer consolidant la situació actual.
  • Gairebé una quarta part (23,6%), en canvi, considera que no és necessària cap estratègia ja que no cal créixer.

Això significa que el 82,6% NO vol cap canvi de model urbanístic. Amb aquesta dada ja hauríem d’aturar el procés del nou POUM.

 

Pel que fa a la forma com ha de seguir creixent l’Ametlla del Vallès:

  • El 51% creu que cal afavorir la construcció de cases unifamiliars com s’ha fet fins ara.

Dit d’altre manera la majoria absoluta del poble NO vol canviar res de res.

  • Bastant per sota d’aquest percentatge: els partidaris d’edificar únicament en solars buits i amb més habitatges per parcel·la (17%), i els que consideren que cal afavorir la construcció de blocs plurifamiliars d’habitatges de protecció oficial (16,7%).

Per tant un 83,3% creu que no es necessari la construcció de blocs i habitatges de protecció oficial.

 

Respecte les accions que el nou POUM hauria de prioritzar:

  • El 67% considera una prioritat potenciar els parcs i els espais verds urbans que fomentin el passeig i els desplaçaments a peu.

Des de l’AVCC duem 3 anys reclamant la millora i adequació dels nostres parcs, jardins i zones verdes existents per gaudir-les més i de moment no aconseguim resultats.

  • També destaca el 51,5% d’enquestats que prioritza la necessitat de fomentar del transport públic i desincentivar l’ús del vehicle privat

Ara s’ha de veure si aquestes peticions ciutadanes majoritàries són presents al nou POUM i aporten solucions o simplement el govern aplicarà modificacions urbanístiques, densitats i volumetries construïbles?

 

Gracies a tots per la paciència, una abraçada i seguirem comentant.

 

Victor ARNAU
President

victor@cancamp.cat
www.cancamp.cat

AVCC

Sobre el autor

Can Camp Editor administrator