Març 2022

PorCan Camp Editor

Març 2022

Benvolguts veïns, en primer lloc espero que estigueu bé de salut

Per fi ha obert el Restaurant Can Camp!
Per l’Associació de Veïns han estat més de dos anys de feina continuada i sense treva, desenes de trobades i reunions, infinitat d’escrits i de converses. L’estiu passat es va poder tenir una mitja solució de snacks i tapes a la terrassa. Finalment el dissabte 12 de febrer va poder inaugurar el servei al complert! Vam poder assistir una estona i compartir el moment amb el Joaquin i la Mercè (concessionari, xef i ànima del restaurant), amics, veïns i personalitats del nostre Ajuntament. Per fi tenim una oferta d’esmorzars, dinars, berenars i sopars. Desitgem que en pugueu gaudir tots els ametllatants, usuaris o  acompanyants d’Illa Activa o Escola de Musica. Molta sort en aquesta nova aventura, nosaltres promourem les activitats en aquest ambient tant acollidor.

Al nostre escrit de gener 2021 comentàvem la gran quantitat d’obres del barri sense el rètol perceptiu de llicencia d’obres, doncs bé, al març 2022 seguim igual. Els que no el tenien segueixen sense ell i les noves obres estan sense rètol de llicencia d’obres. Volem recordar què es tracta d’una norma nacional i d’obligat compliment pels promotors i els ajuntaments. Ens queixàvem d’inacció i seguim amb la mateixa inacció: llàstima.

Parlem del POUM

Seguim amb l’anàlisi del buidatge de dades dels tallers i l’enquesta ciutadana:

  • També destaca el 51,5% d’enquestats que prioritza la necessitat de fomentar el transport públic i desincentivar l’ús del vehicle privat.

Ara s’ha de veure si aquestes peticions ciutadanes majoritàries són presents a la proposta del nou POUM del l’ajuntament i aporten solucions, o simplement el govern aplicarà modificacions urbanístiques, densitats i volumetries construïbles?

  • Bastant per sota d’aquest percentatge: els partidaris d’edificar únicament en solars buits i amb més habitatges per parcel·la (17%), i els que consideren que cal afavorir la construcció de blocs plurifamiliars d’habitatges de protecció oficial (16,7%).

Per tant, un 83,3% dels enquestats de l’Ametlla pensa que no és necessària la construcció de blocs ni habitatges de protecció oficial.

  • EL 76% fixa com a repte afrontar les dificultats del jovent per emancipar-se al propi municipi
    Atenció: la realitat de les famílies i del mercat immobiliari no sembla validar aquesta creença.

 

Intervencions del Regidor Urbanisme durant la sessió “retorn 1ª onada del procés participatiu” Vídeo canal Youtube web ajuntament:

Minut 44,5’ : tasca garantida sense intervenció govern, total independència, resultats absolutament lliures, ens agradi o no ens agradi a l’equip de govern. Es seguirà debatent. No hem fet pressió i són resultats lliures.

Faltaria més, no se’ns ha ni acudit que hi hagués hagut pressió o intervenció! Sempre partim de la bona voluntat i honestedat de les institucions i de tots els intervinents, encara més en un procés participatiu.

Minut 45,4’ : Cal situar-se en el moment del canvi climàtic, el de la sostenibilitat, perquè no hi ha una altre opció, les coses …. no hi hauran coses. O ens posem tots d’acord en la visió de sostenibilitat ( la del equip de govern) o no hi hauran voreres ni amples ni estretes, perquè no hi hauran voreres.

Això té un nom, se’n diu: comentari tendenciós, està guiant l’auditori cap a les seves opinions i visions. Sembla incompatible amb l’afirmació anterior de “ens agradi o no a l’equip de govern”.

Totes les citacions i dades, estan disponibles al web municipal, Diari de l’Ametlla,  arxius POUM i canal You Tube del Ajuntament.

Insistim en recomanar-vos a tots els veïns anar fent feina d’hemeroteca, sempre és útil. També cal i caldrà ser curosos al llegir les informacions, presentacions i conclusions. És el futur del poble i del barri.

 

Victor ARNAU
President

victor@cancamp.cat
www.cancamp.cat

AVCC

Sobre el autor

Can Camp Editor administrator