Comunicacions Ajuntament

 

 

 

L’Ametlla entra en fase 0 avançada a partir de dilluns

Diumenge, 17 de maig de 2020 a les 20:45

A l’espera que es publiqui definitivament al BOE, a partir de demà dilluns 18 de maig l’Ametlla del Vallès, en tant que forma part de la regió sanitària de l’àrea metropolitana nord, entrarà en fase 0 avançada.

Aquests són els principals canvis que comporta aquesta fase:

– El petit comerç pot obrir sense cita prèvia i amb 1/3 de l’aforament. Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l’espai al públic a, com a molt, 400 m2. Es poden fer rebaixes i promocions.

– Les biblioteques es condicionen per oferir servei de préstec i devolució. (S’avisarà pels canals oficials de l’Ajuntament quan la Biblioteca Josep Badia i Moret ho estigui)

– Els museus poden obrir amb 1/3 de l’aforament.

– Els llocs de culte religiós poden obrir amb 1/3 de l’aforament.

– Als funerals i vetlles hi poden assistir fins a 10 familiars en espais tancats i fins a 15 en espais oberts.

– Els centres educatius poden obrir per fer tasques de neteja i administratives.

– Els CAR per a esportistes poden obrir.

– Els esportistes professionals o federats poden entrenar en tota la regió sanitària. La pràctica esportiva d’oci només es pot fer dins del municipi.

– NO es poden fer trobades amb familiars ni amics, anar a terrasses de bars i restaurants ni moure’s dins de la regió.

 


 

 

 

El CAP de l’Ametlla reobrirà el dilluns 18 de maig

Divendres, 15 de maig de 2020 a les 00:00

Després d’estar unes setmanes tancat a causa de la crisi de la COVID-19, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Ametlla del Vallès reobrirà les seves portes el proper dilluns 18 de maig, en el següent horari:

– Dilluns, dimecres i divendres: de 8 a 14h.

– Dimarts i dijous: de 14 a 20h

Fora d’aquest horari els usuaris podan adreçar-se al CAP La Garriga (obert de 8:00 a 20:00 hores).

IMPORTANT: el servei de pediatria estarà centralitzat al CAP la Garriga

 

 

 

 

 


Crida a respectar les mesures de seguretat i prevenció

Divendres, 8 de maig de 2020 a les 13:00

Darrerament s’està constatant un relaxament en l’adopció de les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat contra el coronavirus per una part de la ciutadania.

Recordem que tot just estem a la fase 0 del desconfinament, i que l’incompliment d’aquestes mesures significa un risc important de propagació del coronavirus i que, a més, és motiu de sanció.

A continuació fem un recordatori d’aquestes mesures:

ACTIVITAT FÍSICA NO PROFESSIONAL:

Es poden fer passejos amb una persona convivent, com a molt a un radi d’1km del domicili, 1 cop al dia i durant un màxim d’1 hora.

– S’exclouen persones en quarantena.

– S’habiliten franges per les diferents activitats:
* Esport i passejos: 6-10 h i 20 -23 h.
* Persones dependents amb acompanyant i persones grans: 10-12h i de 19-20 h.
* Per a menors de 14 anys: 12-19 h

– També es permetran desplaçaments a horts dins del mateix municipi per a activitats no professionals, de forma individual.

DISTÀNCIES

És imprescindible mantenir una distància de seguretat interpersonal, que varia segons la velocitat de l’activitat que fem:

– Compres: 2 metres
– Passejades: 2 metres
– Córrer, anar en patins, patinet o bicicleta: 10 metres
– Anar en bicicleta a alta intensitat: 20 metres

MESURES DE PREVENCIÓ I SEGURETAT

– Mascareta obligatòria al transport públic.

– Els bars i restaurants poden oferir menjar per emportar o portar-lo a domicili. El consum a l’interior no està permès.

– Les botigues i locals de serveis professionals de fins a 400m2 poden obrir i fer serveis, però sempre amb cita prèvia, amb estrictes mesures de seguretat i atenent un únic client per treballador. Cal, a més, que tinguin un torn només per a gent gran, coincidint amb la franja corresponent en què surten al carrer (de 10 a 12h i de 18 a 20h).

– Les compres només es poden fer dins del municipi, excepte si no s’hi ven el que es necessita.

– Poden viatjar més de dues persones per vehicle sempre que usin mascareta, que sigui necessari i per als desplaçaments autoritzats.

– Cal rentar-se les mans a consciència abans de sortir de casa i al tornar.

 


Distribució de les mascaretes per a infants de 3 a 12 anys

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 19,00

Gràcies a la feina del grup de persones voluntàries de l’Ametlla del Vallès a partir de demà dimecres es distribuiran les mascaretes pediàtriques i per a adolescents que han confeccionat els darrers dies.

La seva distribució es farà de la següent manera:

Dies: dimecres, dijous i divendres
Hora: de 17 a 19h
Lloc: Can Muntanyola, Illa Activa i Institut Eugeni Xammar

Dia: divendres
Hora: d’11 a 13h
Lloc: davant del CAP

Aquetes mascaretes estan destinades a infants dels 3 als 12 anys, i estan fetes de cotó i de material impermeable i transpirable cedit per l’empresa Robin Hat, i han estat esterilitzades per la Clínica Dental l’Ametlla i la Clínica Dental Rosa Sala.

L’entrega la farà Protecció Civil.

Com rentar-les

Les mascaretes s’han de rentar primerament a mà amb aigua i sabó, i després bullir-les dos minuts.

En cap cas s’han de posar a la rentadora.

 


Com poden sortir al carrer els infants, a partir del 26 d’abril?

Divendres, 24 d’abril de 2020 a les 16:05

El govern de l’estat espanyol ha anunciat que a partir del proper diumenge 26 de d’abril els infants menors de 14 anys podran sortir al carrer, amb les següents condicions:

– Només es pot sortir un sol cop al dia.

– Entre les 9h i les 21h (es recomana evitar hores punta).

– No més d’una hora.

–  A un màxim d’un quilòmetre del domicili.

– Cal que algú major de 18 anys que convisqui amb els infants els acompanyi. Aquesta no cal que sigui el progenitor (pot ser un germà gran), però cal que l’adult visqui amb els infants. L’acompanyant serà el responsable de “controlar” els infants.

– Un sol adult podrà acompanyar un màxim de 3 infants.

Com circular pel carrer:

– Es recomana l’ús de mascareta adaptada a l’infant (més petita i ben ajustada).

– Es pot córrer, saltar i fer exercici i cal respectar la distància de seguretat (més d’un metre i mig).

– Es pot sortir amb cotxet i els infants poden portar alguna joguina, com un patinet o una pilota.

– Queda restringit l’accés als parcs infantils.

– Aquells que visquin a zones rurals podran passejar pels camps com a màxim a un radi d’1 km. del seu domicili.

– Un cop finalitzat el passeig cal prendre les mesures higièniques indicades (rentar-se bé les mans, etc.)


Mascaretes pediàtriques pels infants de l’Ametlla

Divendres, 24 d’abril de 2020 a les 15:00

Des que es va saber que el 26 d’abril els nens podrien sortir al carrer, l’àrea de Promoció Econòmica, amb l’equip de voluntàries cosidores del poble, es va posar en contacte amb l’Hospital General de Granollers per obtenir les mides de les mascaretes pediàtriques i poder-ne confeccionar pels infants del poble.

Aquestes mascaretes es confeccionen amb material sanitari donat per l’empresa Robin Hat, de Rubí, i són reutilitzables. Estan fetes amb material 100% cotó, i una capa de filtre impermeable i transpirable. Cal rentar-les a 60ºC i assecar-les amb assecadora.

Els infants que les utilitzin han de tenir de 3 a 12 anys.

La voluntat del Consistori és repartir-les a domicili.


Accions de l’àrea d’Educació davant la crisi de la COVID 19

Divendres, 24 d’abril de 2020

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament destaca la gran lliçó de paciència, de solidaritat, de compromís i de treball estan donant els infants i joves en aquest nou escenari provocat per la crisi sanitària del Covid-19, en què s’han d’esforçar per fer a casa allò que hauria de ser activitat fora de l’entorn familiar.

En aquest marc, tots els centres escolars s’estan esforçant perquè l’activitat acadèmica d’aquests infants i joves sigui, com a mínim, engrescadora i motivadora, amb la voluntat que segueixin el ritme acadèmic i puguin aprendre d’una manera diferent.

Des de la regidoria d’Educació s’està treballant per detectar aquells possibles casos que necessitin suport emocional. Poder atendre a aquests infants i joves serà important a mesura que el confinament segueixi o que la pròpia activitat diària així ho reclami. En aquest sentit, està en contacte també amb les AmiPA’s i AMPA’s de les diferents escoles.

Alhora, un dels aspectes que s’està treballant és  fer arribar a aquelles famílies que ho han sol·licitat mitjançant els diferents centres escolars públics del municipi una connexió WiFi. Es tracta d’un receptor que capta el senyal via satèl·lit, que compta amb una targeta SIM i que reparteix la connexió a tota la llar. D’aquesta manera es contribueix en la igualtat d’oportunitats perquè tots els infants i joves puguin treballar en les mateixes condicions. Tothom sap que la bretxa digital també pot ser causant de desigualtats i és en aquest marc on es vol incidir.

La regidoria aprofita aquest article per agrair als centres educatius de l’Ametlla la gran tasca docent que estan fent, des dels dos centres educatius infantils, El Carrilet i l’Ametller, passant per les dues escoles públiques, el Bertí i els Cingles, l’institut Eugeni Xammar, sense oblidar també la gran tasca de l’Escola Municipal de Música i de l’escola d’adults.


Comunicat dels centres d’ensenyament de l’Ametlla del Vallès

Divendres, 24 d’abril de 2020

Estimats/des ametllatans/es,

Primer de tot, des dels tres centres d’ensenyament obligatori del poble de l’Ametlla del Vallès esperem que tots, malgrat les circumstàncies excepcionals que estem vivint, us trobeu bé.

L’escola Bertí, l’escola Els Cingles i l’institut Eugeni Xammar estem treballant per començar el tercer trimestre sota les directrius que ens indica el Departament. Fins ara les tasques eren propostes per tal que l’alumnat mantingués un ritme de treball, però a partir d’aquest moment, les tasques ja seran d’aprenentatge. Per això:

– Hem engegat diferents canals de comunicació amb les famílies i estem en contacte amb totes elles. Tant mestres, alumnes, com famílies ens hem de poder comunicar.

– Informem periòdicament a les famílies via correu electrònic de les novetats de les indicacions que ens va informant el Departament d’Educació.

– Es proposen tasques i reptes a través d’aquest canal. Mirem que aquestes siguin el màxim de competencials.

– Es fan reunions pedagògiques amb les diferents coordinadores i els corresponents mestres dels cicles per tal de garantir una línea de treball.

– Continuem en contacte amb l’EAP i els serveis socials de l’ajuntament de l’Ametlla.

– Estem en contacte amb l’AMPA.

– Informem de les actuacions que acordem al consell escolar.

Aprofitem per afegir que des dels diferents centres estem posant tots els mitjans per adaptar-nos a aquesta nova situació i continuar acompanyant l’alumnat i també les famílies en aquest procés d’aprenentatge amb il·lusió i esforç.

Desitgem poder-nos retrobar tots ben aviat.

Equips Directius
Escola Bertí
Escola Els Cingles
Institut Eugeni Xammar

 


 


Comunicat conjunt de l’Ajuntament i les residències de gent gran de l’Ametlla del Vallès

Dijous, 16 d’abril de 2020 a les 00:00

Arribats a aquestes dates i després d’haver superat un mes des que les residències van tancar les portes per protegir-se, hem vist com el coronavirus ha avançat fins a portar-nos a una situació d’extrema gravetat, sobretot entre els nostres avis i àvies. Cal tenir present que les persones institucionalitzades en centres residencials ja presenten patologies prèvies que no els permeten viure a casa, així que abans del coronavirus ja podien ser considerats com a col·lectiu vulnerable. Ara mateix, la gent gran ja no és només un col·lectiu de risc, sinó que és el principal afectat per aquesta pandèmia.

Per fer front a aquesta crisi, a part de reforçar la perspectiva assistencial, cal seguir els criteris i pautes sanitàries marcats. Fa una setmana el Departament de Salut va passar a fer-se càrrec de l’atenció sanitària de les residències de Catalunya. Ara mateix, el que preval és el criteri sanitari entorn a la nostra gent gran. Cal tenir una “cura especial” de les persones que viuen en aquestes residències.

Les residències que tenim al municipi estan en constant contacte amb el Departament de Salut i amb els metges i metgesses dels CAPs de l’Ametlla i la Garriga, i segueixen els protocols establerts amb màxim rigor. Malgrat l’esforç en l’aplicació de les mesures en alguns centres s’han hagut de lamentar defuncions per la COVID-19.

Volem agrair a tot el personal de les residències el seu esforç, dedicació i professionalitat en la lluita contra el virus. Sense la seva importantíssima tasca les xifres serien, de ben segur, molt mes elevades. Igualment mereixen un reconeixement destacat les empreses privades, persones anònimes i a tots els voluntaris i voluntàries que es coordinen amb l’Ajuntament per dotar de material de protecció els centres. Els aplaudiments són també per a vosaltres.

El nostre més sincer condol als  familiars i amics dels difunts.

 

Ajuntament de l’Ametlla del Vallès
Can Camp Residencial
Residència i Centre de Dia Francesca Roig
Residència L’Ametlla del Vallès – Fundació Vallparadís
Residència i Centre de Dia Millet Park


Comunicat: “El confinament no s’ha acabat”

Dilluns, 13 d’abril de 2020 a les 00:00

El govern de l’Estat espanyol ha decretat el manteniment de l’estat de l’alarma pels propers 15 dies, però també un relaxament de les mesures de confinament total vigents la darrera quinzena, a partir d’avui dilluns 13 d’abril.

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès fa una crida a mantenir les mesures preventives i d’autoprotecció adoptades fins avui, en la mesura del possible atesa la nova situació, per tal d’evitar nous contagis i contenir la propagació de la pandèmia, tals com mantenir el distanciament social, evitar desplaçaments no justificats o teletreballar sempre que sigui possible.

En aquest sentit, recordem que només es permet la circulació de persones (d’una en una, a peu o en vehicle) en cas de:

– Compra d’aliments, farmàcia o béns de primera necessitat.

– Assistència a centres sanitaris.

– Assistència al lloc de treball.

– Retorn al lloc de residència.

– Cura de persones.

– Entitats financeres o d’assegurances.

Ajuntament

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès manté l’atenció telefònica i telemàtica, i romandrà tancat al públic com a mesura de contenció del coronavirus (COVID-19):

– L’Oficina d’Atenció Ciutadana farà atenció telefònica al 93.843.25.01 o per correu electrònic a ametlla@ametlla.cat, excepte casos molt urgents que s’atendran amb cita prèvia.

– Queden suspesos i interromputs els terminis per a la tramitació dels procediments administratius municipals fins a nou avís.

– Queda garantida la prestació de Serveis Socials bàsics.

– La Policia Local seguirà oferint el seu servei habitual.

– Els serveis de neteja viària i de recollida d’escombraries es mantenen amb normalitat.

La brigada treballa en serveis mínims.

– El Consistori continua informant a la ciutadania a través dels canals habituals: web www.ametlla.cat; Facebook (@AjuntamentAmetlla); Twitter (@AjAmetllaValles); Instagram (@ajametlladelvalles); Youtube

Recollida d’escombraries

El servei de recollida d’escombraries segueix funcionant amb normalitat, però la deixalleria està tancada i cal guardar a casa tots aquells residus que habitualment s’hi porten fins que la situació es normalitzi.  Recordem que cal fer un bon ús dels contenidors i no deixar bosses a terra.

Els serveis de recollida a domicili de saques de verds i de trastos voluminosos segueix operatiu.

Concerteu la recollida trucant al️ 93 870 87 53 (saques de verds) i/o al️ 900 897 000 (trastos voluminosos)

Centre d’Atenció Primària

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Ametlla del Vallès, a instàncies de l’Institut Català de la Salut, roman tancat fins a nou avís i es centralitza l’atenció al de la Garriga. La ciutadania pot contactar-hi al telèfon 93 860 58 97

Oficina de Gestió i Recaptació

Totes les instal·lacions de l’organisme de gestió tributària (oficines centrals i territorials i punts d’informació), entre la que es troba la de l’Ametlla del Vallès, romanen tancades, i l’antenció al contribuent es manté:

– Telemàtica (www.orgt.diba.cat). També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic.

– Correu electrònic, a l’adreça:   orgt.atenciociutadana@diba.cat,  a través de la qual es rebran i contestaran  consultes.

– Per telèfon, trucant al número 93 202 98 02

 


 

29032020 PLA DE XOC AMETLLA